Om Pernilla

Träningshistoria

Redan tidigt förstod jag skilnaden att träna eller icke träna för motverka ha ont i kroppen och vara stark för att orka!

I tonåren drabbades jag av ryggproblem, jag började då på inrådan av naprapat att styrketräna. Detta var 1985 ,väl på plats i gymet tyckte jag det var rikitgt kul och kände skillnad och blev bättre, starkare i rygg och bål.

Efter studenten åkte jag ett år till Los Angeles och träningen blev inte högsta prioritet utan var lite av och på, men ett gäng besök på klassiska Golds Gym avverkades, medan jag spanade in -80talets bodybuildar ikoner och hur de tränade.

Väl hemma i Sverige igen 1989 började jag jobba på World Class Nacka.

Där gjorde jag det mesta som alltiallo och började också träna väldigt mycket med en av ägarna, som var mycket kunnig och tillika naprapat och tränade väldigt mycket, jag lärde mig mycket av honom. Jag var också iväg på ett träningsläger i Hässleholm med gamla svenska bodybuilar ikoner från 80 talet, det var väldigt kul.

I några år lämnade jag sen gymvärlden för att pröva mina vingar på andra jobb, under den tiden tränade jag i perioder .

Tillbaka i gymvärlden var jag igen runt 2002, till samma gamla chefer jag haft på World Class Nacka, men nu hade de bytt lokaler till Birger Jarlsgatan 36 och Metropolis Gym.

Jag utbildade mig nu till Styrketräningsinstruktör på SAFE (www.safe-education.se ) och instruerade lite innan jag blev mammaledig med mitt tredje barn.
Efter mammaledigheten så gick jag på Personlig Tränarutbildningen 2005 även den på SAFE.

En gammal dröm om att pröva på kampsport tog jag itu med också och höstan 2005 började jag på Nacka Dojo (www.nackadojo.com) med Kickboxning på motionärsnivå.
På Nacka Dojo gick jag även en Boxinstruktörs kurs för att verkligen lära in rätt teknik. Jag tycker teknik oavsett träning är väldigt viktigt för bästa utförande och minskad skaderisk.

Jag blev kvar som medlem på Nacka Dojo och tränar där regelbundet sen dess med Kickboxning, Boxcross (mixpass med kickboxning & crossfit inspireradepass) och Thaiboxning.

pernilla

Träningen på Nacka Dojo har under åren varit och är otroligt givande för mig både mentalt och fysiskt och jag tar med mig mycket från min egen träning i inspiration till mina kunder.

2006 registrerade jag min egen firma och byggde upp min kundbas och sen dess jag håller till på Saltsjöbadens Sjukhus Gym&Rehab.

Där samarbetade jag även ihop med sjukgymnasterna på Carema, dels i form av träning i gymet med deras patienter, genom allmänna träningsråd efter de är färdigbehandlade och dels bistå med massage i samband/samarbete med sjukgymnast eller patienter som de skickar vidare till mig efter att de är färdigbehandlade hos dem.

2016 öppnar jag min egen Massagepraktik och har dragit ner väsentligt på Personlig Tränar rollen då massagen tagit överhanden.

Massagehistoria

Det är egentligen en lite kul historia eftersom det grundar sig på en kund som var väldigt trött efter vårt PT pass och tyckte att massage hade varit trevligt…

Det tände en gnista hos mig som kände att nånstans vill jag gå vidare inom friskvården och jag började sedermera på Axelsons Gymnastiska Institut (www.axelsons.se) och Friskvårdmassörskursen där hösten 2010- våren 2011.
Jag kände ganska fort att detta var väldigt kul och givande dessutom ett bra tillägg i Personlig Tränar rollen.

Det blev också så att jag skulle komma att inrikta mig på mera idrottsaktig massage mer än ”spaliknande massage”, för det verkade vara en större mängd kunder som påtagligt hade ont och ville ha kraftfullare massage.

När kursen var slut började jag på en gång att jobba som massör jämte jobbet som PT och det var och är väldigt kul och givande med alla glada tacksamma kunder, som kommer med sina stela kroppar och/eller onda problematiska muskler som jag gör allt för att försöka hjälpa och vägleda.

Våren 2012 var jag beredd att gå vidare inom massagen och gå lite djupare i anatomin och lära mig mera knep….

Jag gick då nästa kurs även den på Axelsons ; Massageterapeut kursen med efterföljande Certifieringsprov för att visa min seriositet för kunderna.

Skellett

När alla prov var avklarade och godkända så blev jag Diplomerad Certifierad Massage terapeut hösten 2012.

Senaste utbildningen inom massagen var en workshop april 2013 om tejpning av muskler vilket är ett väldigt intressant hjälpmedel i syfte för avlastning och stöd för muskulatur som kan vara antingen skadad eller överansträngd t ex.

Titta gärna in kort här om tejpning
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kinesiotejp

 

diplomsvenskdmassage

diplommassageterapeut